maandag 11 juli 2022

Twee waterfietsen voor De Speelakker

Met een mooie donatie van het Postcode Loterij Buurtfonds, Rabobank Clubsupport en de Sint Jozefkerk kon waterspeeltuin De Speelakker twee nieuwe waterfietsen aanschaffen. Zondag 24 april zijn de kleurige fietsen te water gelaten en werden meteen druk gebruikt.

De populariteit van de waterfietsen van De Speelakker had een keerzijde: door het intensieve gebruik lagen ze steeds vaker op de kant. Reparatie bleek alleen tijdelijk te helpen; reden voor de speeltuin om de bestaande waterfietsen te vervangen. Het bleek niet mogelijk om dit helemaal zelf te bekostigen. Gelukkig leverde een aanvraag bij het Postcode Loterij Buurtfonds het prachtige bedrag op van € 2510! Samen met de opbrengst van de Rabo Clubsupport actie en een actie van de Sint Jozefkerk konden twee mooie waterfietsen worden aangeschaft; onderhoudsarm en geschikt voor intensief gebruik. De Speelakker is hier ontzettend blij mee!


Op zondag 24 april werden de nieuwe waterfietsen te water gelaten. De aanwezige kinderen stonden te trappelen van ongeduld en konden niet wachten om ze te gebruiken. De rest van de middag voeren de kleurrijke fietsen continu rond. Beter kan niet worden onderstreept hoe welkom ze zijn! De geslaagde fondsenwerving betekent dat De Speelakker nog maar twee waterfietsen zelf hoeft te bekostigen. Deze zijn in bestelling, zodat straks de hele vloot vernieuwd is.


Iedereen is van harte welkom om de nieuwe waterfietsen te komen uitproberen. Wil je de waterspeeltuin steunen? De Speelakker zoekt nog steeds vrijwilligers. Dus heb je in de middag een paar uur de tijd, eens in de maand? Weet je iemand? Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze website of Facebookpagina

De Speelakker is elke dag van half 2 tot 5 open, met uitzondering van dinsdag en donderdag. Kom eens langs, het zal zeker bevallen!