maandag 11 juli 2022

De Speelakker viert 22e verjaardag

In het eerste weekend van de schoolvakantie vierde waterspeeltuin De Speelakker haar 22e verjaardag. Dit keer met een bezoek van de SPEEL-bus van de landelijke speeltuinvereniging LOS. De Oudhollandse spelletjes en het andere speelmateriaal waren een daverend succes. Overal spelende kinderen, het was één groot feest! Om samenspel in de toekomst nog meer mogelijk te maken, was de cadeautip een bijdrage voor een meerpersoons waterfiets.

Alweer 22 jaar geleden opende De Speelakker de poort. Op initiatief van de toenmalige stichting Bollenstreek (nu zorgorganisatie Raamwerk) en met steun van de gemeente, sponsors en fondsen heeft een enthousiaste groep mensen in korte tijd een bijzondere speeltuin neergezet. Niet alleen een speeltuin waar je op allerlei manieren kunt spelen met water en zand, maar vooral een speeltuin waar kinderen met èn zonder beperking samen kunnen spelen. Daarom stond een passend cadeau op het verlanglijstje van de jarige: een meerpersoons waterfiets. Zodat ook kinderen die wat meer begeleiding nodig hebben, het water op kunnen.


De verjaardag was als vanouds gezellig. In een vrolijk versierde speeltuin was er taart en limonade. De kinderen én de volwassenen hadden veel plezier met de Oudhollandse spelletjes uit de SPEEL-bus. Sommigen kwamen voor het eerst in de speeltuin, maar er waren ook oude bekenden. Elma Hulspas, initiatiefnemer en eerste voorzitter van De Speelakker, maakt er een punt van om de vrijwilligers elk jaar te komen feliciteren. Zij is nog steeds ontzettend trots op wat er is neergezet en hoe De Speelakker in een behoefte voorziet. Maar ook: goed onderhouden wordt en steeds nieuwe mogelijkheden biedt! De beheerder van de SPEEL-bus was onder de indruk: “Wat zijn jullie rijk met zo’n prachtige speeltuin”. Ter verhoging van de feestvreugde deed Elma een letterlijke duit in het zakje voor de waterfiets en gelukkig volgden velen haar voorbeeld.


Voor wie niet op het feestje kon komen, wees gerust: het is nog steeds mogelijk om bij te dragen aan de waterfiets. In De Speelakker hangt een bus voor contant geld en kan ook digitaal gegeven worden via een QR-code. Of kijk op de website voor het bankrekeningnummer van stichting De Speelakker.


De Speelakker is ook in de vakantie de hele week, behalve op dinsdag en donderdag, open van half 2 tot 5 uur. Dat is, als er genoeg vrijwilligers zijn! Om het rooster rond te krijgen zijn nog steeds nieuwe vrijwilligers nodig. Dus heb je in de middag een paar uur de tijd, al is het alleen in de vakantie? Weet je iemand? Meld je bij ons en voorkom dat de poort gesloten moet blijven, want dat is juist in de vakantie ontzettend jammer!
Kijk voor meer informatie op onze website of Facebookpagina.