zondag 14 november 2021

De Speelakker kijkt uit naar een nieuw seizoen

Waterspeeltuin De Speelakker is gesloten voor de winter, maar de vrijwilligers kijken alweer uit naar een nieuw seizoen. Een mooie donatie van Rabobank Clubsupport voor een waterfiets en een prachtig bedrag van het Arie van Wijngaardenfonds voor een rolstoeldraaimolen, betekenen dat deze kunnen worden aangeschaft. Daarnaast benut de klusploeg de sluitingsperiode voor het jaarlijkse onderhoud. Op zaterdag 12 maart hoopt de speeltuin op extra vrijwilligers van NLdoet om De Speelakker speelklaar te maken voor het nieuwe seizoen, dat start op 26 maart. Ook buiten NLdoet zijn nieuwe vrijwilligers hard nodig!

Voor de 21e verjaardag van De Speelakker is geld ingezameld voor een rolstoeldraaimolen. Hiermee kunnen kinderen met èn zonder beperking samen spelen. Hoewel door velen een duit in het zakje werd gedaan, leek het einddoel ver weg, want een dergelijk speeltoestel is niet goedkoop. Een enorm geschenk kwam van de Stichting Arie van Wijngaarden: zij financiert de rolstoeldraaimolen. Deze stichting wil de integratie en acceptatie van verstandelijk gehandicapten stimuleren en ondersteunt initiatieven die daartoe kunnen leiden. De rolstoeldraaimolen zal in de wintermaanden worden geplaatst en in het nieuwe seizoen feestelijk in gebruik worden genomen.

Voor de waterfietsen is er ook goed nieuws. Ze zijn erg populair, maar lagen door het intensieve gebruik het afgelopen seizoen steeds vaker op de kant. Daarom wil De Speelakker ze vervangen, liefst allemaal. Het mooie bedrag van € 684,60 van de Rabo Clubsupport actie is daarom heel erg welkom. Iedereen die op De Speelakker heeft gestemd, bedankt! Ook voor de actie van de Sint Jozefkerk, waarbij de opbrengst van de verhuur van Sint en Piet kleding bestemd is voor een bijdrage aan nieuwe waterfietsen, is de speeltuin ontzettend dankbaar.

Tijdens de wintermaanden is de klusploeg in De Speelakker hard aan het werk. Alle speeltoestellen worden nagezien en waar nodig gerepareerd. Ook in het groenonderhoud is van alles te doen. Voordat de speeltuin op 26 maart weer open gaat, is het fijn als de speeltuin, de speeltoestellen en het tuinhuis zijn schoongemaakt, opgeruimd, aangeveegd en aangeharkt. Daarom doet De Speelakker op zaterdag 12 maart mee met NLdoet. Wil je meehelpen? Geef je op via de volgende link: https://www.nldoet.nl/activiteit/waterspeeltuin-de-speelakker-speelklaar 

Voor wie op 12 maart niet kan komen, wees gerust: De Speelakker zoekt voor het nieuwe seizoen ook nog vrijwilligers. Dus heb je in de middag een paar uur de tijd, eens in de maand? Weet je iemand? Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website: www.speelakker.nl of Facebookpagina: www.facebook.com/speelakkernoordwijkerhout. Graag tot ziens!

Op de foto's Petra van den Berg van Rabobank Bollenstreek, die de mooie cheque van de Rabobank Clubsupport actie overhandigt aan bestuursleden van De Speelakker.