woensdag 9 oktober 2019

Jarige Speelakker zoekt vrijwilligers

Op zondag 21 juli vierde de Noordwijkerhoutse waterspeeltuin haar verjaardag met een gezellig feestje. En daar was alle reden voor, want al negentien jaar is De Speelakker een begrip in Noordwijkerhout, de Bollenstreek en ver daarbuiten. Enthousiaste vrijwilligers, in samenwerking met zorgorganisatie Raamwerk en de gemeente, hebben de speeltuin opgericht en zorgen dat kinderen hier samen heerlijk kunnen spelen met water en zand. Gratis!

Volgend jaar is een jubileumjaar dat groots zal worden gevierd. Daarom was het verjaardagsfeest dit jaar wat bescheiden. Wel was mooi weer besteld en waren koffie, thee en Wicky gratis. Het was dan ook gezellig druk. Een paar bezoekers gaven de jarige speeltuin een mooi cadeau; zij meldden zich aan als donateur. Voor €15,- per jaar helpen zij ervoor te zorgen dat De Speelakker goed onderhouden, veilig èn gratis blijft. Donateur en sponsors zijn nodig en van harte welkom! Ook een vrijwillige bijdrage voor de fijne middag wordt altijd op prijs gesteld, daarvoor is een speciale collectebus aanwezig. Gelukkig wordt hier vaak gebruik van gemaakt.

De jarige heeft nóg een wens. Voor de komende zomerperiode is De Speelakker dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Het gaat om toezicht houden in de speeltuin en het verkopen van koffie, thee, ijsjes en snoep in het tuinhuis. Leuk en gezellig werk, met veel blije kinderen als dank!
Daarom een oproep: Wie helpt De Speelakker door eens in de maand een middag te staan? Zonder vrijwilligers kan de waterspeeltuin nu eenmaal niet open en komen kinderen voor een dichte deur….
Aanmelden of vragen? Kom langs in de speeltuin of stuur een mail naar despeelakker@gmail.com.

De Speelakker is nog de hele zomer open. Bij voldoende vrijwilligers elke dag, behalve op dinsdag en donderdag, vanaf half 2 tot 5 uur.
Kom eens langs, het zal zeker bevallen!
Bezoek voor meer informatie onze website: www.despeelakker.nl of
www.facebook.com/speelakkernoordwijkerhout.