woensdag 22 mei 2019

Opnieuw geslaagde Obstakelrun in De Speelakker

Op zondag 19 mei 2019 organiseerde De Speelakker in Noordwijkerhout voor de derde keer een Obstakelrun voor kinderen. Omdat het een groot succes was de afgelopen twee jaar, kwam de Obstakelrun dit jaar weer terug met twee nieuwe stagiaires en een nieuw parcours. Ondanks het mindere weer kwamen veel kinderen de baan uitproberen.

Wat is ‘De Obstakelrun’?
De Obstakelrun is een avontuurlijke activiteit die kinderen in de basisschoolleeftijd uitdaagt om in beweging te komen. Door mee te doen aan de Obstakelrun leren kinderen grenzen verleggen, angsten overkomen, successen ervaren en vooral: samenwerken. De Obstakelrun is geen wedstrijd, kinderen lopen het parcours in groepjes en helpen elkaar naar de finish.

De Obstakelrun bij De Speelakker
Het project ‘De Obstakelrun’ is bedacht door Jantje Beton. De Speelakker mocht twee jaar geleden dit project als allereerste speeltuin samen met Jantje Beton organiseren. Het was een groot succes en daarom werd het dit jaar herhaald. Annabel de Mol en Tess Guijt, maatschappelijke stagiaires van het Visser ’t Hooft Lyceum, bouwden samen met twee vriendinnen de speeltuin voor één dag om tot een parcours met heel veel hindernissen.

Op 19 mei ging De Speelakker om half 10 al open en konden alle kinderen uit de omgeving de baan uitproberen. Ondanks minder mooi weer dan de voorgaande jaren werd het na een voorzichtig begin toch nog aardig druk. Uiteraard maakten de speeltoestellen van De Speelakker deel uit van het parcours maar de kinderen konden ook door autobanden springen, met een bal langs pionnen dribbelen, met waterballonnen gooien en met de benen aan een ander gebonden proberen te rennen. Ze waren enthousiast en liepen de baan meerdere keren, tot wel vijf keer! De groten hielpen de kleintjes en zo had iedereen plezier.

Dankzij de maatschappelijke stagiaires was deze activiteit mogelijk en zeker voor herhaling vatbaar. De Speelakker draait op vrijwilligers! Voor barwerkzaamheden, toezicht of tuinwerk kunnen we nog steeds nieuwe vrijwilligers gebruiken. Heb je één of meer middagen in de maand tijd, kom eens langs of kijk op www.speelakker.nl òf op onze Facebook pagina www.facebook.com/speelakkernoordwijkerhout.
De Speelakker is elke dag, behalve dinsdag en donderdag, open van half 2 tot 5. Welkom!