donderdag 9 mei 2019

Obstakelrun in De Speelakker op 19 mei 2019

Op zondag 19 mei organiseert De Speelakker in Noordwijkerhout voor de derde keer De Obstakelrun voor kinderen. Omdat De Obstakelrun een groot succes was de afgelopen twee jaar, komt het dit jaar weer terug met twee nieuwe stagiaires en een nieuw parcours. Kinderen van 4 tot 12 jaar zijn op 19 mei van harte welkom om deze Obstakelrun uit te proberen. Deelname is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Kom ook en doe mee!

Wat is ‘De Obstakelrun’?
De Obstakelrun is een avontuurlijke activiteit die kinderen in de basisschoolleeftijd uitdaagt om in beweging te komen. Door mee te doen aan de Obstakelrun leren kinderen grenzen verleggen, angsten overkomen, successen ervaren en vooral: samenwerken.

De Obstakelrun bij De Speelakker
Het project ‘De Obstakelrun’ is bedacht door Jantje Beton. De Speelakker had twee jaargeleden de eer om dit project samen met Jantje Beton als allereerste speeltuin te organiseren. Het was een groot succes en daarom wordt het dit jaar voor de derde keergeorganiseerd. Twee maatschappelijke stagiaires van het Visser ’t Hooft Lyceum bouwen  de speeltuin voor één dag om tot een parcours met heel veel hindernissen. Op
19 mei kunnen alle kinderen uit de omgeving deze hindernissen afleggen op hun eigen tempo. De Obstakelrun is geen wedstrijd, kinderenlopen het parcours in groepjes en helpen elkaar naar de finish.

Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud, kom dan langs en doe mee! De Obstakelrun wordt gehouden op 19 mei van 9.30 tot 13.30 uur. Deelname is gratis en je hoeft je niet op te geven.
Tip: trek kleren aan waarin je je makkelijk kunt bewegen en die vies mogen worden.