woensdag 17 mei 2017

Obstakelrun bij De Speelakker op 21 mei

Zondag 21 mei organiseren De Speelakker in Noordwijkerhout en Jantje Beton voor het eerst een Obstakelrun in een speeltuin. De Speelakker wordt daarvoor omgetoverd in een heus hindernisparcours! De invulling van het parcours is door kinderen zelf bedacht en ontworpen. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn zondag van 11:00 tot 16:00 uur van harte welkom om de Obstakelrun uit te proberen. Deelname is gratis en je hoeft je niet op te geven. Doe mee!

Wat is ‘De Obstakelrun’?
De Obstakelrun is een activiteit om met elkaar in beweging te komen en daagt kinderen uit tot avontuurlijk, educatief en prikkelend buitenspelen. Samen met Jantje Beton bedenken, bouwen en doorlopen kinderen zelf een Obstakelrun in de speeltuin of op een schoolplein. Door het afleggen van een parcours met hindernissen leren kinderen grenzen verleggen, angsten overwinnen, samenwerken en successen ervaren. Dit geeft ze een sterke en gezonde basis voor de toekomst!

De Obstakelrun bij De Speelakker
Het project ‘De Obstakelrun’ wordt op dit moment door Jantje Beton getest op een aantal locaties. Waterspeeltuin De Speelakker in Noordwijkerhout is de allereerste speeltuin die de Obstakelrun samen met Jantje Beton organiseert! Twaalf kinderen uit de buurt dachten, samen met Jantje Beton en twee maatschappelijke stagiaires van Teylingen College Leeuwenhorst, na over de invulling van het parcours en maakten ontwerpen voor de verschillende obstakels. Deze zijn samengebracht tot één parcours dat alle kinderen uit de omgeving op 21 mei kunnen afleggen. Ieder mag de obstakels op zijn/haar eigen manier en eigen tempo overwinnen. Het is geen wedstrijd, kinderen werken samen en helpen elkaar naar de finish.

Doe mee!
Ben je tussen 4 en 12 jaar oud, kom dan het resultaat zelf bekijken en doe mee! De Obstakelrun staat klaar in De Speelakker op zondag 21 mei van 11:00 tot 16:00 uur. Meedoen is gratis en je hoeft je niet op te geven.
Tip: trek kleren aan waarin je je makkelijk kunt bewegen en die vies mogen worden.