zaterdag 5 november 2016

De Speelakker valt in de prijzen!

In deze dure maanden is De Speelakker bijzonder blij met de financiële steun van diverse kanten. De loterij ten bate van de speeltuin tijdens Ladies Day heeft het mooie bedrag van €120 opgeleverd. Leden van de Rabobank stemden tijdens de Clubkas Campagne massaal op de Speelakker en dat leverde het schitterende bedrag van €1908,12 op! Beide bedragen zijn bijzonder welkom nu de Noordwijkerhoutse speeltuin aan de slag gaat met het jaarlijkse groot onderhoud.

Als De Speelakker voor de winter sluit breken dure maanden aan. Goede en veilige speeltoestellen zijn belangrijk maar bepaald niet goedkoop. Gelukkig kan De Speelakker beschikken over een bekwame klusploeg, die met veel inventiviteit de speeltoestellen steeds weer weet te repareren. Er komt echter een moment dat dit niet langer lukt en dan moet een toestel vernieuwd worden. Dit jaar geldt dat voor de kabelbaan en de waterpomp, beiden heel populair en niet weg te denken uit de waterspeeltuin.

Voor vernieuwing en reparaties is veel geld nodig en dat is lastig op te brengen, zeker wanneer het uitgangspunt is dat de speeltuin gratis moet blijven zodat kinderen zonder belemmeringen kunnen komen spelen. Gelukkig krijgt De Speelakker steun van diverse kanten. Zo ontving de speeltuin in juni het mooie bedrag van €750 van de Kringloopwinkel aan het Marktplein. De loterij die eind oktober tijdens de Ladies Day van JoLaLa Events werd gehouden bracht €120 op. Ook daar is de speeltuin heel blij mee. En als klap op de vuurpijl werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Noordwijk bekend gemaakt dat veel leden van de Rabobank op De Speelakker hebben gestemd tijdens de Clubkas Campagne, zodat de speeltuin in de top 10 eindigde. Met een extra bijdrage van de Rabobank Bollenstreek leverde dat het schitterende bedrag van €1908,12 op!


De komende maanden, totdat de speeltuin in het voorjaar weer open gaat, is de klusploeg hard aan het werk. De Speelakker is ontzettend dankbaar voor de geweldige giften van de afgelopen maanden want hiermee kunnen de klussers heel veel doen! Toch blijft, zeker naar de toekomst toe, alle hulp welkom om de speeltuin gratis en veilig te houden. Dus sponsors, donateurs en vrijwilligers worden nog steeds van harte uitgenodigd om zich te melden. Dat kan via de website www.speelakker.nl, mailadres despeelakker@gmail.com of bij één van de bestuursleden. Vragen, opmerkingen, ideeën? De Speelakker hoort ze graag!