vrijdag 9 juni 2023

In gesprek met de burgemeester op Buitenspeeldag

Op woensdag 14 juni 2023 spelen duizenden kinderen buiten op de Nationale Buitenspeeldag. Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook gezond en belangrijk voor opgroeiende kinderen. Jammer genoeg spelen steeds minder kinderen buiten. Daar wil gemeente Noordwijk wat aan doen! Op Buitenspeeldag gaat de burgemeester dé buitenspeel-experts, de kinderen, opzoeken. Vanaf 14:00 uur is ze in waterspeeltuin De Speelakker om te luisteren naar hun tips, vragen en uitdagingen bij het buitenspelen. Kom jij ook?

Uit onderzoek van Jantje Beton blijkt dat kinderen steeds minder buitenspelen. Eén op de zes zelfs nooit! Dat kan en moet anders; dat vinden de kinderen zelf ook. Kinderen zijn namelijk nog altijd dol op buitenspelen. Een ruime meerderheid van de kinderen (65%) geeft aan vaker buiten te willen spelen. Ze worden er écht blij en gelukkig van en leren andere kinderen kennen. Zes op de tien kinderen komen bij het buitenspelen kinderen tegen die ze normaal niet spreken. Kinderen willen dus wel buitenspelen, maar kunnen om allerlei redenen niet. Daar wil de gemeente Noordwijk meer over weten.

Op 14 juni is burgemeester Verkleij om 14:00 uur in waterspeeltuin De Speelakker, Zeereep 1 in Noordwijkerhout. Ze wil luisteren naar degenen die verstand hebben van spelen: de kinderen. Welke tips, uitdagingen en vragen hebben zij over buitenspelen in onze gemeente? Alle kinderen zijn van harte welkom om met de burgemeester te komen praten.

Waterspeeltuin De Speelakker is natuurlijk open op nationale Buitenspeeldag. De speeltuin is gemaakt om kinderen met en zonder beperking samen te laten spelen. En…. je hoeft géén entree te betalen bij De Speelakker. Zo kunnen alle kinderen meedoen. Op Buitenspeeldag is er voor de kinderen ook nog eens een gratis ijsje! (En voor de groten koffie of thee.)

De Speelakker is woensdag 14 juni vanaf half 2 tot 5 uur open en verder elke middag, behalve de dinsdag en de donderdag. Bezoek voor meer informatie over De Speelakker onze website of FaceBookpagina  
Over Buitenspeeldag lees je hier