vrijdag 9 juli 2021

De Speelakker viert 21e verjaardag met een Samenspeeldag

Op zondag 18 juli viert waterspeeltuin De Speelakker dat het alweer 21 jaar geleden is dat de poort voor het eerst openging. Opgezet als inclusieve speeltuin viert De Speelakker dit jaar een feestje door voor kinderen met en zonder beperking een Samenspeeldag te organiseren. Natuurlijk ontbreken taart en limonade niet. De cadeautip: een bijdrage voor een rolstoeldraaimolen.


De Speelakker is opgericht als speelplek voor kinderen met en zonder beperking. Voor het verjaardagsfeestje hoefde dan ook niet lang te worden nagedacht: De Speelakker organiseert dit jaar een Samenspeeldag. Het doel is kinderen laten ervaren hoe je sámen kunt spelen en hoe leuk dat is. En om kinderen met en zonder beperking samen te brengen. Er zijn allerlei activiteiten en spelletjes uit de Samenspeelkist, die we te leen krijgen van de Speeltuinbende. Natuurlijk hanteren we de bekende corona-maatregelen, zodat ieder kind fijn en veilig mee kan doen. 

Alle kinderen zijn van harte welkom om zondag 18 juli van half 2 tot 5 samen te komen spelen. We maken er een feestje van, en daar hoort ook taart en limonade bij. En cadeaus! De Speelakker zamelt geld in voor een rolstoeldraaimolen en hoopt op heel veel bijdragen hiervoor. Dat kan ter plaatse via een QR-code, of maak het over kijk op het bankrekeningnummer van stichting De Speelakker: NL 71 RABO 0376901977.


Spelen is belangrijk!
Spelen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het is de manier om andere kinderen te ontmoeten. Door te spelen leren ze vaardigheden voor het leven. De sociale contacten met speelvriendjes zorgen voor meer eigenwaarde en minder stress. Veel kinderen met een handicap missen vriendjes in hun buurt. 

Speeltuinbende
De Samenspeeldagen worden ondersteund door de Speeltuinbende van Stichting het Gehandicapte Kind (vh NSGK). De Speeltuinbende zet zich al tien jaar met hulp van kinderen met én zonder beperking in voor meer toegankelijke speelplekken en organiseert samenspeelmomenten. Zodat elk kind, met of zonder handicap, mee kan spelen. Inmiddels zijn er 550 gezinnen betrokken bij de Speeltuinbende en dat moeten er nog veel meer worden. De Samenspeeldagen worden mede mogelijk gemaakt door het programma ‘Klein Geluk’ van FNO.

Welkom in De Speelakker
De Speelakker is de hele week, behalve op dinsdag en donderdag, open van half 2 tot 5 uur. Om die dagen open te kunnen zoekt De Speelakker nog dringend nieuwe vrijwilligers. Dus als je in de middag een paar uur de tijd hebt, al is het maar eens in de maand, of weet je iemand, meld je dan bij ons en voorkom dat we dicht moeten blijven!

Bezoek voor meer informatie onze website of onze Facebookpagina.