maandag 19 oktober 2020

De Speelakker is nog even open!

Seizoen 2020 van De Speelakker is bijna afgelopen. De Noordwijkerhoutse waterspeeltuin kan, ondanks alles, terugkijken op veel spelende kinderen, mooi speelweer en versterking met een paar nieuwe vrijwilligers. In de winterperiode wordt hard gewerkt aan het onderhoud. Om een rolstoeldraaimolen aan te kunnen schaffen hoopt De Speelakker op uw stem in de Rabo ClubSupport campagne. De Speelakker is nog open tot en met de herfstvakantie. 

Seizoen 2020 van De Speelakker loopt ten einde. Zoals zoveel in deze tijd liep het anders dan gedacht. De feestelijke opening in maart moest worden afgeblazen. NL Doet kon niet doorgaan. En de poort van De Speelakker bleef tot 8 juli dicht. Gelukkig konden cliënten van Raamwerk de speeltuin daardoor vaker gebruiken. Toen de Speelakker eenmaal open ging, was dat met aangepaste bezoekersregels en instructies voor de vrijwilligers. Dit werkte goed, iedereen hielp mee om te zorgen dat er veilig en verantwoord gespeeld kon worden.

In juli werd de 20e verjaardag van De Speelakker gevierd. Het was een klein feestje, maar een geslaagde dag: Rabobank Bollenstreek bood een cheque aan, Rotary Noordwijk e.o. schonk een buitenxylofoon en wethouder Salman nam samen met cliënten van Raamwerk de nieuwe speelinstrumenten in gebruik. Mooie cadeaus waar De Speelakker heel blij mee is! En het grote feest, dat kan hopelijk volgend jaar alsnog gegeven worden.


Gelukkig vonden ook dit seizoen veel kinderen hun weg naar De Speelakker om heerlijk samen te spelen met water en zand. Vervelend was het dat de waterkwaliteit tot twee keer toe onvoldoende was en er een negatief zwemadvies gold. Voor 2021 liggen er plannen om het water uit te baggeren. Een kostbaar verhaal, maar noodzakelijk.

Tijdens de winterstop gaat de klusploeg aan de slag met het groot onderhoud. Voor ondersteuning bij de kosten voor een rolstoeldraaimolen hoopt De Speelakker, dat leden van de Rabobank in de Rabo ClubSupport campagne op de speeltuin willen stemmen. De Speelakker is nu eenmaal afhankelijk van donaties en giften om een leuke gratis speelplek te kunnen blijven, waar kinderen met èn zonder beperking samen kunnen spelen.


Waterspeeltuin De Speelakker is nog open tot en met de herfstvakantie. Elke dag, behalve op dinsdag en donderdag, vanaf half 2 tot 5 uur. De laatste dag van het seizoen is 25 oktober. Dus kom nog even langs, het zal zeker bevallen! 

Kijk voor actuele informatie op onze Facebookpagina of op onze website.