dinsdag 22 maart 2016

Waterspeeltuin De Speelakker weer open

Op 19 maart opende waterspeeltuin De Speelakker in Noordwijkerhout de poort voor alweer het 16e seizoen. Het was feest want tegelijk met de opening werd een nieuw speeltoestel in gebruik genomen. Oudste vrijwilliger en speeltuinoma Truus Nieuwenboom verrichtte met veel plezier de openingshandeling.

In de winterperiode is De Speelakker gesloten. Achter de schermen is de klusploeg dan druk in de weer om ervoor te zorgen dat de speeltuin weer veilig en speelklaar is. Het weekend voor de opening staken de Noordwijkerhoutse Runners volgens een goede traditie hierbij een helpende hand toe.

De klusploeg van De Speelakker is als geen ander in staat om de levensduur van speeltoestellen te verlengen. Dit houdt natuurlijk op een gegeven moment wel op en dan moet een speeltoestel vervangen worden. Dit keer was het klimtoestel met glijbaan in de zandbak aan de beurt. Het compleet vernieuwde toestel werd zaterdag officieel geopend door de oudste vrijwilligster van De Speelakker, Truus Nieuwenboom. Zij knipte aan beide kanten van het hek een vrolijk ballonnen- lint door. Daarna probeerden de aanwezigen de glijbaan meteen even uit en was er voor iedereen taart. En natuurlijk een bloemetje voor speeltuinoma Truus!

De Speelakker is vanaf nu op woensdag,  vrijdag en in het weekend open, van half 2 tot 5. Een eerdere oproep voor vrijwilligers had al wel resultaat, maar daarmee is het rooster helaas nog niet rond. De Speelakker is dan ook nog steeds dringend op zoek naar vrijwilligers, met name voor de woensdag - en zondagmiddag.

Aanmelden of vragen? Stuur een mail naar despeelakker@gmail.com, kijk op de website www.speelakker.nl of bel naar bestuurslid John Wakelkamp: 06–3316 7534. Langs komen in de speeltuin is ook een mogelijkheid, dit zal zeker bevallen!