zaterdag 5 maart 2016

De Speelakker gaat weer open & zoekt nieuwe vrijwilligers

Op zaterdag 19 maart 2016 om half 2 gaat waterspeeltuin De Speelakker weer open. Tijdens de wintermaanden is hard gewerkt zodat de speeltuin er weer mooi bijstaat voor een nieuw seizoen. Om het rooster rond te krijgen zoekt De Speelakker nog dringend naar nieuwe vrijwilligers, met name voor de woensdag-  en zondagmiddag.


De winter is de drukste tijd voor de klusploeg en er is hard gewerkt. Speeltoestellen en pontjes zijn nagezien en waar nodig gerepareerd. Bomen en struiken zijn gesnoeid en er is schoongemaakt. Trouwe sponsor firma Sporto verwierf de opdracht om het gras te herstellen op de plekken waar het intensieve spelen zijn sporen had achtergelaten.

Vorig jaar is De Speelakker begonnen met het opknappen en uitbreiden van de zandwerkplaats. Er is een heuse bakkerij geplaatst, waar alle kinderen naar hartelust kunnen spelen met water en zand. Dit winterseizoen heeft de speeltuin opnieuw flink geïnvesteerd en is het klim- en speeltoestel met de glijbaan in zijn geheel vervangen.

In het weekend voor de opening, op 12 maart, gaan de Noordwijkerhoutse Runners aan de slag om de speeltuin weer helemaal spic en span te maken voor het nieuwe seizoen. Vorig jaar hebben de Runners veel werk verzet en De Speelakker is dan ook blij met een herhaling van dit initiatief, dat voortkwam uit een afspraak die is gemaakt bij de Beursvloer Bollenstreek.

Naast deze mooie activiteiten zijn er ook zorgen. De Speelakker heeft wegens verhuizing en het vinden van vast werk afscheid moeten nemen van een aantal vrijwilligers en is nu dringend op zoek naar nieuwe aanwas. Het gaat om toezicht houden in de speeltuin en het verkopen van koffie, thee, ijsjes en snoep in het tuinhuis. Leuk en gezellig werk, met veel blije kinderen als dank!
Dus bij deze een oproep: Kunt u eens in de maand een middag vrijmaken van half 2 tot 5 uur, liefst op de woensdag of de zondag, dan is De Speelakker daarmee heel erg geholpen. Zonder vrijwilligers kan de waterspeeltuin nu eenmaal niet open!
Aanmelden of vragen? Stuur een mail naar despeelakker@gmail.com of bel naar bestuurslid John Wakelkamp: 06–3316 7534.

De Speelakker is vanaf 19 maart elke woensdag, vrijdag en in het weekend geopend, van half 2 tot 5 uur. Voor meer informatie kan men de website raadplegen (www.speelakker.nl) of kom eens langs, het zal zeker bevallen!

Terug naar