zondag 13 mei 2018

Obstakelrun in De Speelakker op 21 mei 2018

Maandag 21 mei (tweede Pinksterdag) organiseert De Speelakker in Noordwijkerhout opnieuw een Obstakelrun voor kinderen. Naar een idee van Jantje Beton wordt de waterspeeltuin dan door twee maatschappelijke stagiaires omgebouwd tot een heus hindernisparcours! Vorig jaar was De Speelakker de eerste speeltuin waar een Obstakelrun werd georganiseerd. Dit was een groot succes en dus voor herhaling vatbaar. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar zijn maandag van 10:30 tot 14:30 uur dan ook weer van harte welkom om de Obstakelrun uit te proberen. Deelname is gratis en je hoeft je niet op te geven. Doe mee!

Wat is ‘De Obstakelrun’?
De Obstakelrun is een activiteit om met elkaar in beweging te komen en daagt kinderen uit tot avontuurlijk, educatief en prikkelend buitenspelen. Door het afleggen van een parcours met hindernissen leren kinderen grenzen verleggen, angsten overwinnen, samenwerken en successen ervaren. Dit geeft ze een sterke en gezonde basis voor de toekomst!

De Obstakelrun bij de Speelakker in Noordwijkerhout
Het project ‘De Obstakelrun’ is vorig jaar door Jantje Beton getest op een aantal locaties. De Speelakker in Noordwijkerhout was de allereerste speeltuin die de Obstakelrun samen met Jantje Beton organiseerde. Ook dit jaar maken twee maatschappelijke stagiaires (Sjaak en Gideon van het Fioretti College) het mogelijk dat de speeltuin voor één dag wordt omgebouwd tot een parcours met verschillende obstakels, dat alle kinderen uit de omgeving op 21 mei kunnen afleggen. Ieder mag de obstakels op zijn/haar eigen manier en eigen tempo overwinnen. Het is geen wedstrijd, kinderen helpen elkaar naar de finish.

Doe mee!
Ben je tussen 4 en 12 jaar oud, kom dan het resultaat zelf bekijken en doe mee! De Obstakelrun staat klaar op maandag 21 mei van 10:30 tot minimaal 14:30 uur. Deelname is gratis en je hoeft je niet op te geven.
Tip: trek kleren aan waarin je je makkelijk kunt bewegen en die vies mogen worden.
Tot maandag!!!!