vrijdag 29 mei 2020

De Speelakker is nog tot zeker 1 juli gesloten

In 2020 viert De Speelakker alweer haar 20e verjaardag. De Noordwijkerhoutse waterspeeltuin had zich dit jubileumseizoen heel anders voorgesteld. De poort kon tot dusver niet open en het lijkt erop dat dit zeker tot 1 juli zo blijft. Mooi om te zien dat de cliënten van Raamwerk de speeltuin daardoor vaker konden gebruiken. 

Dit jubileumseizoen hadden we ons héél anders voorgesteld! De feestelijke opening van het seizoen in maart hebben we moeten afblazen. De vrijwilligers van NL Doet, een grote groep dit jaar, konden niet komen. En tot dusver bleef de poort van de speeltuin gesloten. Gezien de inrichting van De Speelakker (geen aparte in- en uitgang), de ligging (op het terrein van een zorgorganisatie) en het feit dat we een waterspeeltuin zijn en dus kinderen graag begeleid zien door volwassenen, maken dat het tot nu toe niet haalbaar was om veilig en verantwoord open te gaan. Ook niet voor maximaal 30 kinderen/ouders/vrijwilligers. Dit zal zeker tot 1 juli het geval zijn.

Keerzijde van dit minder leuke verhaal was dat De Speelakker daardoor de ruimte had om cliënten van Raamwerk vaker te ontvangen. Voor hen heel fijn, nu de dagbesteding niet doorging en er geen bezoek kon komen. En voor De Speelakker het bewijs dat een speeltuin pas echt een speeltuin is als iedereen, met èn zonder beperking, er uit de voeten kan!

We hopen zo snel mogelijk na 1 juli iedereen weer te verwelkomen, natuurlijk in goed overleg met alle betrokken partijen. We gaan kijken op welke manier we de opening en onze verjaardag dit seizoen kunnen vieren. Misschien minder uitgebreid, maar zeker zo feestelijk. We kijken er ontzettend naar uit dat veel kinderen hun weg straks weer naar De Speelakker vinden. En ook kinderen met een kwetsbare gezondheid willen we de gelegenheid gaan bieden om te komen spelen. We houden jullie op de hoogte!

Kijk voor actuele informatie op onze Facebookpagina of op onze website.